Προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές 2019-2020

Από 2 έως 20 Μαΐου η υποβολή δικαιολογητικών για την συμμετοχή  στις προκαταρκτικές εξετάσεις  των Στρατιωτικών Σχολών

 

 

army-condensed 4

 

 

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η προθεσμία της υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών θα γίνεται από την Πέμπτη 2 Μαΐου και ώρα 00:00 έως τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 και ώρα 24:00.

Η προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ:

 

 www.geetha.mil.gr.

 

 Η Προκήρυξη σε μορφή pdf

 

 

ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙ?Ν

 

Συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορούν να δηλώσουν άνδρες και γυναίκες για όλες τις Σχολές και Τμήματα των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ.

 

Τα προσόντα, τα οποία πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ είναι τα εξής:

 

α. Να έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια. Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι/ες ομογενείς που δεν έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση, με την εισαγωγή τους (την ημέρα κατάταξης) στα ΑΣΕΙ ?ΑΣΣΥ.

 

β. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση.

 

γ. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας.

 

δ. Οι υποψήφιοι/ες της Σχολής Ικάρων (όλων των τμημάτων της) πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος. Σε περίπτωση που έχουν συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις Αγγλικής Γλώσσας και δεν τους έχει αποσταλεί το πτυχίο, γίνεται δεκτή βεβαίωση του αρμόδιου φορέα διεξαγωγής των εξετάσεων που να πιστοποιεί την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Ο εν λόγω τίτλος σπουδών κατατίθεται υποχρεωτικά κατά την ημερομηνία κατάταξής τους. Γίνονται δεκτά πρωτότυπα πτυχία Αγγλικής Γλώσσας ή επικυρωμένα αντίγραφα αυτών από τα ινστιτούτα ή τους φορείς διεξαγωγής των εξετάσεων-χορηγήσεως τίτλων ή από δικηγόρο, μη μεταφρασμένα (αφορά στην κατάθεσή τους κατά τη φάση της υποβολής δικαιολογητικών, των υποψηφίων της ΣΙ) ή φωτοαντίγραφα των ανωτέρω στα οποία να είναι ευδιάκριτη η επικύρωση αυτών. Οι επιτυχόντες/ούσες κατά την κατάταξή τους θα πρέπει να καταθέσουν μεταφρασμένα τα πτυχία Αγγλικής Γλώσσας.

 

?ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΥΠΟΒΟΛΗ ? ΕΛΕΓΧΟΣ

 

H υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης ?ήλωσης του υποψηφίου (Υπόδειγμα «5» του Παραρτήματος «Θ»), καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών που αναγράφονται στο Παράρτημα «ΣΤ» γίνεται αμιγώς ηλεκτρονικά (internet), μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr .

 

1. Ο υποψήφιος/α εγγράφεται στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e-mail) και διαχειρίζεται προσωπικά την αίτησή του/της (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, οριστικοποίηση, μεταφόρτωση εγγράφων, αποστολή) πλήρως ηλεκτρονικά.

 

2. Η υπόψη εφαρμογή περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης και υποβολής των δικαιολογητικών και είναι διασυνδεμένη με αντίστοιχο ηλεκτρονικό κόμβο του ΥΠΠΕΘ, για την αυθεντικοποίηση των στοιχείων του υποψηφίου.

 

3. Όσοι/ες έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις ΠΚΕ για μία ή περισσότερες στρατιωτικές σχολές, πρέπει αφενός να δηλώσουν αυτές στο Μηχανογραφικό ?ελτίο του ΥΠΠΕΘ, αφετέρου να υποβάλλουν με μεταφόρτωση (upload) μέσω της σχετικής εφαρμογής, εντός της προθεσμίας που καθορίζεται στο Παράρτημα «Α», μια πλήρη σειρά των δικαιολογητικών που αναγράφονται στο Παράρτημα «ΣΤ».

 

Η υπόψη Αίτηση-Υπεύθυνη ?ήλωση, η οποία αποτελεί και προαπαιτούμενο δικαιολογητικό, ΕΚΤΥΠ?ΝΕΤΑΙ συμπληρωμένη από τον υποψήφιο, υπογράφεται από τον ίδιο [και από τον ασκούντα/ες τη γονική μέριμνα ή επιτροπεία, σε περίπτωση ανήλικου υποψήφιου], θεωρείται για το γνήσιο της υπογραφής από την αρμόδια αρχή και μεταφορτώνεται (upload) ηλεκτρονικά, μέσω της εφαρμογής, μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά κατά την καθοριζόμενη στην παρούσα, διαδικασία.

 

Η Αίτηση-Υπεύθυνη ?ήλωση, καθώς και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά ελέγχονται ΜΟΝΟ από το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο επιθυμούν να εξεταστούν. Μετά την καταληκτική ημερομηνία, δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής, καθόσον η σχετική εφαρμογή θα απενεργοποιείται.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 

α. Τα εξεταστικά κέντρα, με μέριμνα των οποίων θα διεξαχθούν οι προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των υποψηφίων για όλες τις στρατιωτικές σχολές, είναι:

 

(1) Η ΣΣΕ (στη ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ) , (2) Η ΣΝ? (στον ΠΕΙΡΑΙΑ) , (3) Η ?ΑΕ (στην ?ΕΚΕΛΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ) , (4) Η ΣΣΑΣ (στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) και (5) Η ΣΜΥ (στα ΤΡΙΚΑΛΑ).

 

Η επιθυμία επιλογής του εξεταστικού κέντρου στο έντυπο της Αίτησης-Υπεύθυνης ?ήλωσης αφορά ΜΟΝΟ στον τόπο προτίμησης, στον οποίο επιθυμεί να εξεταστεί ο υποψήφιος-α.

 

β. Οι υποψήφιοι για το Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων, οι οποίοι θα δηλώσουν ως εξεταστικό κέντρο άλλο πλην της ?ΑΕ, θα πρέπει επιπλέον να εξεταστούν έως 3 ημέρες σε πρόσθετες υγειονομικές εξετάσεις και ψυχομετρικές δοκιμασίες στην Αθήνα με μέριμνα της ?ΑΕ/Β1, αφού πρωτίστως έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις ΠΚΕ που διενήργησε το εξεταστικό κέντρο επιλογής τους.

 

γ. Ανεξάρτητα από το εξεταστικό κέντρο στο οποίο δηλώνει να εξεταστεί ένας υποψήφιος ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ότι, στην αίτηση υποψηφίου θα πρέπει να δηλώσει το σύνολο των Σχολών για τις οποίες ενδιαφέρεται, γιατί θεωρείται ως αποτυχών στις ΠΚΕ για τις Σχολές τις οποίες δεν έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται.

 

5. Οι υποψήφιοι/ες σε περίπτωση που έχουν απορίες για τα θέματα της παρούσας εγκυκλίου, μπορούν να ζητήσουν διευκρινίσεις από τα Γραφεία Ενημέρωσης Κοινού και τα εξεταστικά κέντρα.

 

Τα στοιχεία επικοινωνίας των Γραφείων Ενημερώσεως Κοινού και των αρμοδίων Υπηρεσιών των εξεταστικών κέντρων είναι:

 

α. Γραφείο Ενημερώσεως Κοινού Αθηνών, Μεσογείων 227-231, Χολαργός Τ.Κ. 15561, τηλ. 2106598661-4

 

β. Γραφείο Ενημερώσεως Κοινού Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Λαμπράκη 3, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54636, τηλ. 2310893238, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

γ. Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Τμήμα Εισιτηρίων Εξετάσεων, Βάρη Αττικής ΒΣΤ 902, τηλ. τηλεφ. Κέντρο 210 8904000, Τμήμα Εισαγ. Εξετ. 210 8904127 - 4026, 210-8970223, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

δ. Σχολή Ναυτικών ?οκίμων, τέρμα Χατζηκυριακού-Χατζηκυριάκειο, Τ.Κ.18539, Πειραιάς, τηλ 210 4581337 ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ε. ?ιοίκηση Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως (?ΑΕ/Β1), ΑΒ ?εκέλειας, Αχαρναί Αττικής (Τατόι) ΤΓΑ 1010, τηλ. 210 8192132, 210-8192133, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

στ. Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων ? Πλήθωνος Γεμιστού 1-2, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54638, τηλ. 2310 962177 ? 962112 ? 962191, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ζ. Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Βασίλη Τσιτσάνη 63, Τρίκαλα Τ.Κ. 42132 τηλ. 24310-38635, 24310-38637, 24310-39632, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Οι υποψήφιοι/ες, οι οποίοι/ες τελικά θα κριθούν εισακτέοι από το ΥΠΠΕΘ, υποχρεούνται κατά την ημερομηνία κατατάξεώς τους ή εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία αυτή, το αργότερο, να προσκομίσουν στην αντίστοιχη Σχολή τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που αναγράφονται στο Παράρτημα «Ζ» της παρούσας και από τα οποία θα αποδεικνύεται ότι έχουν τα απαιτούμενα νόμιμα προσόντα κατατάξεως κατά την ημερομηνία κατάταξης στη Σχολή, διαφορετικά δε θα γίνονται δεκτοί προς κατάταξη.

 

Σε περίπτωση αδυναμίας εγκαίρου προσκομίσεως των προαναφερθέντων δικαιολογητικών, θα πρέπει απαραιτήτως να καταθέτουν, εφόσον είναι ενήλικοι, υπεύθυνη δήλωσή τους κατά την ημέρα κατατάξεώς τους, ενώ, σε διαφορετική περίπτωση, υπεύθυνη δήλωση των ασκούντων τη γονική μέριμνα ή εποπτεία (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής) στην οποία θα δηλώνουν ότι:

 

α. Έχουν ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

β. Θα υποβάλουν τα ελλείποντα δικαιολογητικά το αργότερο εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία κατατάξεως στη Σχολή, στην οποία εισέρχονται και οπωσδήποτε πριν την ορκωμοσία τους.

 

γ. Την ημέρα κατατάξεώς τους, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για νόμιμη κατάταξη που προβλέπονται στην παρούσα, προϋποθέσεις, οι οποίες τελικά θα αποδεικνύονται με την προσκόμιση των δικαιολογητικών που ελλείπουν, εντός των χρονικών ορίων που καθορίστηκαν στην παράγραφο 19β.

 

Σε περίπτωση που δεν κατατεθεί η παραπάνω Υπεύθυνη ?ήλωση, οι υποψήφιοι δε θα γίνονται δεκτοί προς κατάταξη.

 

Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση κατά την οποία εντός των χρονικών ορίων που ορίζονται στην παρούσα, δεν έχουν προσκομισθεί στη Σχολή όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπονται σε αυτή, τότε ο υποψήφιος με τα ελλιπή δικαιολογητικά θα απομακρύνεται από τη Σχολή και θα θεωρείται ότι ουδέποτε παρουσιάσθηκε για κατάταξη.

 

Επισημαίνεται ότι, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν και στις αντίστοιχες διαδικασίες επιλογής για τις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ ή του Π.Σ. και επιθυμούν την έκδοση Βεβαίωσης Ικανότητας από την επιτροπή του εξεταστικού κέντρου αποκλειστικά για τις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ ή του Π.Σ., θα πρέπει στο έντυπο της Αίτησης-Υπεύθυνης ?ήλωσης (Υπόδειγμα «5») να δηλώσουν υποχρεωτικά τουλάχιστον τη ΣΣΕ-Όπλα (ανεξάρτητα αν επιθυμούν πραγματικά ή όχι την υπόψη Σχολή), προκειμένου να δύναται το εξεταστικό κέντρο να τους εκδώσει Βεβαίωση Ικανότητας αντίστοιχη με την απαιτούμενη από την ΕΛ.ΑΣ ή το Π.Σ.

Αντιστοίχως, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες διαδικασίες επιλογής για τις Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θα πρέπει να δηλώσουν υποχρεωτικά τη ΣΝ? (ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) (ανεξάρτητα αν επιθυμούν πραγματικά ή όχι την υπόψη Σχολή), προκειμένου να δύναται το εξεταστικό κέντρο να τους εκδώσει Βεβαίωση Ικανότητας αντίστοιχη με την απαιτούμενη από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙ?Ν ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΠΚΕ)

 

Οι υποψήφιοι/ες, οι οποίοι/ες θα γίνουν δεκτοί/ες για να συμμετάσχουν στην διαδικασία των ΠΚΕ, οφείλουν να ενημερωθούν με την ημερομηνία ανάρτησης των δεκτών υποψηφίων και με αποκλειστικά δική τους ευθύνη από την ιστοσελίδα του εξεταστικού κέντρου για το πρόγραμμα των ΠΚΕ (ψυχομετρικών, υγειονομικών, αθλητικών), τον τόπο και το χρόνο παρουσιάσεως.

 

Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές για όλους τους υποψηφίους και γίνονται σύμφωνα με προγραμματισμό που θα ανακοινωθεί από τα εξεταστικά κέντρα.

 

Προκειμένου να συμμετάσχει ένας υποψήφιος σε αυτές, θα πρέπει να γνωρίζει ότι:

 

α. Οι ΠΚΕ διενεργούνται στο εξεταστικό κέντρο επιθυμίας του.

 

β. Ώρα παρουσιάσεως υποψηφίων είναι η 07:00 ? κάθε ημέρας.

 

γ. Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές και για τους υποψήφιους που είχαν υποβληθεί σε αυτές στο παρελθόν στην ίδια ή σε άλλη Σχολή.

 

δ. Θεωρείται "Αποκλειστικός" ο υποψήφιος/α που δήλωσε μία και μόνο Στρατιωτική Σχολή και "Κοινός" εκείνος/η που δήλωσε δύο ή περισσότερες.

 

ε. Οι υποψήφιοι/ες των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ, προσερχόμενοι την πρώτη μέρα στο εξεταστικό κέντρο επιθυμίας τους για τις ΠΚΕ, γίνονται δεκτοί/ες, έχοντας μαζί τους

-υποχρεωτικά εκτυπωμένη και υπογραμμένο το έντυπο της Αίτησης Υπεύθυνης ?ήλωσης

-τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που απέστειλαν ηλεκτρονικά στο εξεταστικό κέντρο

-την αστυνομική τους ταυτότητα

-το δελτίο ταυτότητας υποψήφιου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

-το ?ελτίο Υγειονομικής Εξέτασης (Υπόδειγμα «4» του Παραρτήματος «Θ») την πρώτη μέρα των υγειονομικών εξετάσεων με ευκρινή ημερομηνία (από 20 Απριλίου 2019 και μετά) και σφραγίδα ιατρού.

Η επίδειξη και των δύο δελτίων ταυτότητας (Υποψηφίου ΥΠΠΕΘ ? Αστυνομική) είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια των ΠΚΕ και για την είσοδο στους χώρους, στους οποίους αυτές διεξάγονται.

 

?ΙΕΞΑΓ?ΓΗ ?ΟΚΙΜΑΣΙ?Ν

 

Όλοι οι υποψήφιοι/ες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ΠΚΕ θα υποβληθούν σε ψυχομετρικές δοκιμασίες, υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες, σύμφωνα με το Πρόγραμμα του εξεταστικού κέντρου επιθυμίας τους ή της ?ΑΕ για υποψήφιους/ες της ΣΙ (Τμήμα Ιπταμένων). Η διαδικασία διεξαγωγής και λοιπές λεπτομέρειες, φαίνονται στο Παράρτημα «Γ».

 

Υποψήφιοι/ες που θα διαγωνισθούν και σε ειδικά μαθήματα του ΥΠΠΕΘ ή σε εξετάσεις για ΤΕΦΑΑ, θα δηλώσουν αυτά στην Αίτηση ? Υπεύθυνη ?ήλωσή τους για να προγραμματιστούν ανάλογα για τις ΠΚΕ. Επίσης, θα πρέπει να φέρουν κατά την παρουσίασή τους βεβαίωση του εξεταστικού κέντρου, στην οποία θα αναφέρεται η συμμετοχή τους στις εξετάσεις των δηλωμένων ειδικών μαθημάτων ή του ΤΕΦΑΑ.

 

Οι Επιτροπές Ψυχομετρικών ? Αθλητικών δοκιμασιών των ΑΣΕΙ ? ΑΣΣΥ, καθώς και οι κατά περίπτωση Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές (ΑΥΕ), συντάσσουν πρακτικά με συνημμένους πίνακες, για κάθε ομάδα υποψήφιων, στα οποία έναντι του κωδικού εκάστου υποψηφίου, φαίνεται η κατά περίπτωση κρίση τους: ΕΠΙΤΥΧ?Ν ? ΑΠΟΤΥΧ?Ν, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ? ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ, ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΘ?Ν και ?ΙΑΚΟΨΑΣ, τα τοιχοκολλούν στις εισόδους των Στρατιωτικών Νοσοκομείων (προκειμένου για τις υγειονομικές εξετάσεις) και των αντιστοίχων Σχολών-εξεταστικών κέντρων και τα αναρτούν στις ιστοσελίδες αυτών.

 

Οι αποφάσεις των Επιτροπών είναι ανέκκλητες και δε γίνονται δεκτές ενστάσεις στα εξεταστικά κέντρα, αλλά σε κάθε περίπτωση ισχύουν τα καθοριζόμενα από τον Κώδικα ?ιοικητικής ?ιαδικασίας.

 

Οι υποψήφιοι/ες που θα αποτύχουν ή θα διακόψουν ή δεν θα παρουσιασθούν σε οποιοδήποτε στάδιο των ΠΚΕ, δεν συνεχίζουν στις διαδικασίες επιλογής και δεν θα συμπεριληφθούν στους Πίνακες Ικανών Υποψηφίων, για τη Σχολή ή τις Σχολές που είχαν επιλέξει.

 

ΤΕΛΙΚΕΣ ?ΙΑΤΑΞΕΙΣ

 

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι καλούνται για κατάταξη στις Ένοπλες ?υνάμεις κατά την περίοδο της διαδικασίας των ΠΚΕ, να απευθύνονται στη Στρατολογική Υπηρεσία που ανήκουν, προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα χορηγήσεως αναβολής κατατάξεως, σύμφωνα με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας.

 

Οι Στρατιωτικές Σχολές έχουν δικαίωμα να κάνουν επαλήθευση της γνησιότητας όλων των δικαιολογητικών ή πιστοποιητικών των εισαγομένων σπουδαστών/τριών. Σε περίπτωση που αργότερα αποκαλυφθεί ότι η εισαγωγή τους έγινε με βάση ψευδή ή ανακριβή δικαιολογητικά, θα αποβάλλονται από τις Σχολές και θα ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας.

 

Το ΓΕΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία, με Εγκύκλιο ?ιαταγή Πρόσκλησης Κατάταξης Εισακτέων, καλούν τους επιτυχόντες να καταταγούν στις Σχολές, σε καθορισμένη ημερομηνία. Η πρόσκληση κοινοποιείται μέσω διαδικτύου (internet) στην ιστοσελίδα κάθε Σχολής.

 

ΧΡΟΝΟ?ΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙ?Ν ΥΠΟΨΗΦΙ?Ν ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚ?Ν ΚΕΝΤΡ?Ν

 

Έλληνες Εσωτερικού

 

α. Υποβολή ηλεκτρονικά Αίτησης-?ικαιολογητικών από την Πέμπτη 2 Μαΐου και ώρα 00:00 έως τη ?ευτέρα 20 Μαΐου 2019 και ώρα 24:00.

β. Έκδοση Κατάστασης Υποψηφίων με Ελλιπή ?ικαιολογητικά έως την ?ευτέρα 27 Μαΐου 2019.

γ. Υποβολή Ελλιπών ?ικαιολογητικών έως την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 και ώρα 24:00.

δ. Έκδοση τελικής κατάστασης δεκτών υποψηφίων για συμμετοχή στις ΠΚΕ καθώς και προγράμματος διεξαγωγής των ΠΚΕ (τόπος? χρόνος): Τετάρτη 05 Ιουνίου 2019.

 

Τονίζεται ότι, οι υποψήφιοι/ες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι:

 

α. Να μάθουν αν τα δικαιολογητικά τους έγιναν δεκτά ή όχι και να τα συμπληρώσουν, αν απαιτείται.

 

β. Να ενημερωθούν για το χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής των ΠΚΕ.

 

ΕΙ?ΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙ?Ν ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ?ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 

Ειδικές κατηγορίες εισαγωγής στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών

 

1. α. Από το ακαδημαϊκό έτος 2008?2009 στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ? Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΕΙ?ΑΣΣΥ), επί του εκάστοτε καθοριζόμενου αριθμού εισακτέων και μέχρι ποσοστού τριάντα πέντε επί τοις εκατό (35%), εισάγονται, κατά σειρά επιτυχίας, οι ανήκοντες στις παρακάτω ειδικές κατηγορίες:

 

i. Τέκνα πολυτέκνων.

 

ii. Τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά.

 

β. Επί του ανωτέρω ποσοστού (35%) και μέχρι ποσοστού δέκα επί τοις εκατό (10%) επ? αυτού, σε κάθε περίπτωση όμως, τουλάχιστον ένα άτομο, εισάγονται, κατά σειρά επιτυχίας, οι ανήκοντες στις παρακάτω ειδικές κατηγορίες:

 

i. Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων και τραυματισθέντων σε πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς και στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων ?υνάμεων ειρηνικής περιόδου, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά επί τοις εκατό (67%) και άνω, λόγω παθήσεώς τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και ένεκα αυτής.

 

ii. Τέκνα ή αδελφοί των θανόντων στρατιωτικών των Ενόπλων ?υνάμεων στον πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής.

 

iii. Τέκνα Ελλήνων Μόνιμων Στρατιωτικών, εφέδρων και κληρωτών οπλιτών, που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20ή Ιουλίου έως την 20ή Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυλληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφινού και τους Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου.

 

2. Από το ακαδημαϊκό έτος 1998-1999 επιτρέπεται κατ' εξαίρεση πέραν του εκάστοτε καθοριζόμενου αριθμού εισακτέων, η εισαγωγή υποψηφίων ειδικών κατηγοριών των περιπτώσεων α' και β' της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν.1351/1983, όπως τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις της παρ. 11 του άρθρου 10 του ν. 2327/1995 και της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2517/1997, στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων ?υνάμεων, επιφυλασσόμενων των διατάξεων των άρθρων 1 και 11 παρ. 4 του ν. 1911/1990, όπως ισχύει σήμερα. Το ποσοστό των υποψηφίων των παραπάνω ειδικών κατηγοριών, που εισάγεται κατ' έτος σε καθεμία από τις Σχολές, καθορίζεται σε τρία τοις εκατό (3%) επιπλέον του συνολικού αριθμού των εισακτέων της γενικής σειράς κάθε Σχολής και είναι ενιαίο για το σύνολο των υποψηφίων όλων των κατηγοριών αυτών.

 

Για την κάθε ειδική κατηγορία απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 

α. Τέκνα Πολυτέκνων Βεβαίωση κυρωμένη από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων (με τη σφραγίδα «τυγχάνει έγκυρο» και εντός της διάρκειας ισχύος κατά την υποβολή).

β. Τέκνα Οικογενειών με τρία παιδιά

(1) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από το δήμο στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι οι γονείς του υποψηφίου/ας ή ο γονέας από τον οποίο αντλεί το δικαίωμα ένταξης στην ειδική κατηγορία, στο οποίο να φαίνονται τα εν ζωή τέκνα.

(2) Σε περίπτωση που υπάρχει τριτεκνία λόγω δευτέρου ή και περισσοτέρων γάμων, απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών (π.χ. δικαστική απόφαση) που να φαίνεται ποιος ασκεί την επιμέλεια των παιδιών.

 

γ. Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων και τραυματισθέντων σε πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς και στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων ?υνάμεων ειρηνικής περιόδου, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά επί τοις εκατό (67%) και άνω, λόγω παθήσεώς τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και ένεκα αυτής. (1) Βεβαίωση από ?ΕΠΑΘΑ όπως το Υπόδειγμα «3» του Παραρτήματος «Θ». (2) Γνωμάτευση Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΥΕ) του αντίστοιχου Κλάδου, που να έχει εκδοθεί εντός τελευταίου εξαμήνου και να βεβαιώνει το ποσοστό αναπηρίας 67%. (3) Εκκαθαριστικό Σημείωμα για συνταξιούχο στρατιωτικό ή χρηματικό ένταλμα εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος. (4) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

 

δ. Τέκνα ή αδελφοί των θανόντων στρατιωτικών των Ενόπλων ?υνάμεων στον πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής. (1) Βεβαίωση όπως το Υπόδειγμα «2» του Παραρτήματος «Θ». (2) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

 

ε. Τέκνα Ελλήνων Μονίμων Στρατιωτικών Εφέδρων και Κληρωτών οπλιτών, που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20η Ιουλίου έως την 20η Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυλληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφινού και τους Αγ. Θεοδώρους της Κύπρου. (1) Βεβαίωση από το αντίστοιχο Γενικό Επιτελείο (ΓΕΣ/?ΙΣ ? ΓΕΑ/Μουσείο Ιστορίας ΠΑ ? ΓΕΝ/Ιστορική Υπηρεσία Ναυτικού), στην οποία θα φαίνεται ότι ο πατέρας του υποψηφίου συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στα αναφερόμενα πολεμικά γεγονότα. (2) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του πατέρα.

 

?ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙ?Ν

 

Έλληνες/ίδες με Ελληνική Ιθαγένεια:

 

α. Αίτηση - Υπεύθυνη ?ήλωση υποψηφίου (Υπόδειγμα «5» του Παραρτήματος «Θ»).

 

β. Πιστοποιητικό γέννησης, από το οποίο θα προκύπτει και η Ελληνική ιθαγένεια.

 

γ. ?ελτίο υγειονομικής εξέτασης υποψηφίου (Υπόδειγμα «4» του Παραρτήματος «Θ»), που θα προσκομιστεί στο εξεταστικό κέντρο την 1η ημέρα των υγειονομικών εξετάσεων.

 

δ. Οι υποψήφιοι/ες της ΣΙ (όλων των τμημάτων της) πρέπει επιπλέον, υποχρεωτικά να υποβάλουν πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, που θα βεβαιώνει τη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας.

 

ε. Επιπρόσθετα δικαιολογητικά, εφόσον ο υποψήφιος υπάγεται σε μία από τις ειδικές κατηγορίες.

 

Επισημαίνεται ότι, όσα δικαιολογητικά έχουν εκδοθεί από ξένη Κρατική Αρχή ή Οργανισμό ή Ίδρυμα και για το λόγο αυτό είναι γραμμένα σε γλώσσα διαφορετική από την ελληνική, θα πρέπει, προκειμένου να γίνουν δεκτά, να είναι επικυρωμένα και μεταφρασμένα στα ελληνικά ή από ελληνική διπλωματική αρχή στο εξωτερικό ή το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας (δεν ισχύει για τα πτυχία Αγγλικών της παραγράφου 1δ του παρόντος Παραρτήματος).