Συμμετοχή στον 6ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: "Το μέλλον που θέλουμε-Βιώσιμη διαχείριση πόρων" (2022-23)

istockphoto-1165379982-612x612.jpg
Το σχολείο μας συμμετείχε στον 6ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: Το μέλλον που θέλουμε-Βιώσιμη διαχείριση πόρων. Στον Διαγωνισμό συμμετείχε ο μαθητής της Β΄ τάξης Ρίζος Στέργιος με τρεις (03) φωτογραφίες.
 
Για τον Διαγωνισμό
Ο Διαγωνισμός με τίτλο: «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ», διοργανώνεται από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με διακριτικό τίτλο «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.» που εδρεύει Θέρμη 1ο χιλιόμετρο Θέρμης – Τριαδίου.
Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή των μαθητών μέσω της ενασχόλησης με την τέχνη της φωτογραφίας, στην προβολή της Βιώσιμης Διαχείρισης των Πόρων και στην προώθηση εναλλακτικών τρόπων ζωής στις πόλεις, συμβάλλοντας έτσι στην αειφόρο ανάπτυξη και την παγκόσμια συνεργασία.
Ο διαγωνισμός επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους νέους, προκαλώντας τους να γίνουν δημιουργικοί και να καταγράψουν τον τρόπο που βλέπουν το μέλλον φωτογραφίζοντας π.χ. το αστικό & περιαστικό περιβάλλον, τις ανθρώπινες δραστηριότητες και ότι άλλο μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των νέων, σε θέματα που αφορούν την βιώσιμη διαχείριση.
Επιπλέον, είναι σημαντικό οι νέοι άνθρωποι να γνωρίσουν τις προσπάθειες που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο για την εξάλειψη της φτώχειας και της βιώσιμης ανάπτυξης, συνδυάζοντας την εικόνα με τους 17 Στόχους του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη.
 
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Χαριστούλη Αργυρή