Πρόκριση στην τελική φάση του "Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2012" (2011-12)

boy-chemist1

Στην τελική φάση του «Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2012», συμμετείχε η ομάδα των μαθητών της Β΄ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας, αποτελούμενη από τους μαθητές Ίταλα Φώτη, Καρατζιά Δέσποινα και Μπότζα Θωμά.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές αυτοί, συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους καθηγητές Σκαρογιάννη Γεώργιο, Φυσικό και Χατζάρα Στυλιανή, Χημικό, Βιολόγο, καθώς και τον Υπεύθυνο Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών Μανδηλιώτη Σωτήριο, Γεωλόγο, διαγωνίστηκαν και εκπροσώπησαν το Νομό Σερρών στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό EUSO 2012, που έγινε στις 21 Ιανουαρίου στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Ν. Φιλαδέλφειας στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός EUSO, στον οποίο πήραν μέρος 500 ομάδες σχολείων, στους προκριματικούς και 48 ομάδες σχολείων, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό από όλη την Ελλάδα, αφορά αποκλειστικά σε πειραματικές και εργαστηριακές δεξιότητες στη Βιολογία, τη Φυσική, τη Χημεία τη Βιολογία. Οι μαθητές διαγωνίζονται εκτελώντας για μία ώρα για το καθένα, ένα πείραμα Βιολογίας, ένα Φυσικής και ένα Χημείας.

Η προσπάθεια των μαθητών μας ήταν αξιέπαινη και έφερε το ΓΕΛ Νιγρίτας στην 4η θέση στη συνολική βαθμολογία και στη 2η θέση στη Φυσική.

 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Στυλιανή Χατζάρα - Σκαρογιάννης Γεώργιος