Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (2023-24)

antigone-2024

 

Υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί-Συνοδοί

Παπακωνσταντίνου Στάθης, Βασιλειάδου Φωτεινή, Βογιατζή Βασιλική, Καρυώτης Κωνσταντίνος, Καρυώτου Ευθυμία, Μπάνιου Παναγιώτα

 

Την Τρίτη 02-04-2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Ογδόντα πέντε (85) μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης μετακινήθηκαν στις Σέρρες για να παρακολουθήσουν την παράσταση Αντιγόνη, που είναι βασισμένη στη βραβευμένη παράσταση της UNESCO του σκηνοθέτη Σπύρου Βραχωρίτη, μία από τις διασημότερες παραστάσεις της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ με περιοδείες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών, και ειδικότερα στη διδασκαλία της τραγωδίας αυτής στη Β΄ Λυκείου.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της παράστασης Παντελή Παπαδόπουλο αποδόθηκαν τα χορικά μέρη του έργου στο πρωτότυπο κείμενο των αρχαίων ελληνικών με την προσθήκη μουσικής τονικότητας στον αρχαίο λόγο και τη ρυθμική κίνηση, πράγμα που δίνει μία εξαίρετη εκπαιδευτική αξία για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πάνω σε ένα κείμενο που διδάσκονται ή πρόκειται να διδαχθούν.

antigoni web cover