Η Εφημερίδα του σχολείου μας

cartoon-newspaper-boy-yelling-illustration-91198194

Εφημερίδα του ΓΕΛ Νιγρίτας

Τρίμηνη Έκδοση

Η εφημερίδα του ΓΕΛ Νιγρίτας «Το Λύκειο στην … Πένα!» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του σχολείου, ως δράση της ομάδας εσωτερικής αξιολόγησης που ασχολείται με τον Άξονα 7: Σχολείο και κοινότητα.

Συντονίστρια της ομάδας εσωτερικής αξιολόγησης: Καλίγκα Καλλιόπη

Μέλη: Βασιλειάδου Φωτεινή, Καρυώτου Ευθυμία, Τσέλιος Χρήστος, Φυτοπούλου Ελπίδα

Παράλληλα, το εγχείρημα της έκδοσης σχολικής εφημερίδας είναι συνυφασμένο με τη θεματολογία του μαθήματος της Νεοελληνικής γλώσσας της Β΄Λυκείου. Για το λόγο αυτό οι μαθητές που ανέλαβαν να υλοποιήσουν την έκδοση του 1 ου φύλλου είναι μαθητές της τάξης αυτής.

Συγκεκριμένα:
Την Τρίτη, 19-12-23, ομάδα 10 μαθητών της Β΄ Λυκείου με συνοδεία δύο εκπαιδευτικών (Καλίγκα Κ., Βασιλειάδου Φ.) επισκέφτηκαν το τυπογραφείο της εφημερίδας «Νέα Πορεία», ώστε να ενημερωθούν και να επιλύσουν απορίες σχετικά με την έκδοση της εφημερίδας.
Μαθητές που έλαβαν μέρος στην επίσκεψη: Βασιλούδης Στάθης, Ζέττα Βασιλική, Καραμπάση Ιωάννα, Νούλης Θεόδωρος, Πλιάκου Στέλλα, Πιλιτζίδου Κατερίνα, Τριανταφύλλου Ιουλίτα, Τσουτσουλή Μαρία, Φραντζανά Ευαγγελία του Ι., Φραντζανά Ευαγγελία του Κ.

Οι μαθητές υποδέχτηκαν θετικά την ιδέα της έκδοσης σχολικής εφημερίδας και σε πρώτη φάση δραστηριοποιήθηκαν οι εξής:

Βασιλούδης Στάθης: ενημέρωση μαθητών, συλλογή άρθρων και γενικός συντονισμός

Τσουτσουλή Μαρία: δημιουργία λογότυπου εφημερίδας, δημιουργία και μορφοποίηση του ψηφιακού αρχείου της εφημερίδας, με τη συνδρομή και εποπτεία της κ. Χαριστούλη.

Αρθρογράφοι: Βασιλούδης Στάθης, Ζέττα Βασιλική, Κανιούρας Βασίλης, Καραμπάση Ιωάννα, Μαντζίρη Οδύσσεια, Νούλης Θεόδωρος, Πιλιτζίδου Κατερίνα, Σιβρή Ειρήνη, Σούτι Αουρέλα, Στυπαγγίδου Γεωργία, Τζένου Χρυσούλα, Φραντζανά Ευαγγελία