Διάκριση στον 5ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας-Τελετή βράβευσης (2022-23)

Τέσσερις (4) φωτογραφίες της συμμετοχής του σχολείου μας εντάχθηκαν στις 20 καλύτερες στην κατηγορία των Λυκείων και Δύο (2) φωτογραφίες πήραν Έπαινο της κριτικής επιτροπής στην κατηγορία των Λυκείων .

Η ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Με την απονομή των βραβείων και των επαίνων ολοκληρώθηκε ο 5ος διαγωνισμός φωτογραφίας: «Το μέλλον που θέλουμε – βιώσιμη διαχείριση πόρων»

stoxoi.jpg

Με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, μελών της κριτικής επιτροπής και μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα η εκδήλωση βράβευσης του 5ου διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα: «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ», που οργάνωσε για μία ακόμη χρονιά, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 85 μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με 230 φωτογραφίες, μέσα από τις οποίες προσπάθησαν να δώσουν την δική τους εικόνα για το περιβάλλον και τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης με: τη Ζωή στη στεριά, τις Βιώσιμες πόλεις τη Ζωή στο νερό, την Ποιοτική εκπαίδευση, τη Δράση για το κλίμα, τη Φτηνή και καθαρή ενέργεια, την Καλή υγεία, τις Λιγότερες ανισότητες, την Υπεύθυνη κατανάλωση και τη Μηδενική φτώχεια να αποτελούν τους στόχους που προσεγγίθηκαν από τους συμμετέχοντες.

Ο φετινός αριθμός των συμμετεχόντων μαθητριών και μαθητών, διπλάσιος και ελπιδοφόρος όπως τονίστηκε από το πάνελ της εκδήλωσης στο οποίο συμμετείχαν από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., ο πρόεδρος της Ανατολική ΑΕ κος Σωκράτης Σαμαράς ο Γενικός Διευθυντής κος Ιάκωβος Σαρηγιάννης η κα Γεωργία Παπαδοπούλου ΕΕΠ, από το Εργαστήριο Νέων Μέσων τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, η δρ. Αντωνία Δαρδιώτη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η δρ. Χριστίνα Τσαλίκη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Αφού συνεχάρησαν όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους, αλλά και την προσπάθεια που κατέβαλαν μέσω των φωτογραφιών τους ν’ αποτυπώσουν τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού, σχολίασαν πολύ θετικά τη ματιά και τα μηνύματα που πέρασαν τα παιδιά μέσω των φωτογραφιών τους. Την εκδήλωση συντόνισε η κα Νατάσα Ριζοπούλου, Υπεύθυνη γραφείου Περιβαλλονιτκής εκπαίδευσης - της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα συγκινητικό βίντεο- αφιέρωμα στο μέλος της κριτικής επιτροπής που συμμετείχε σε όλους τους διαγωνισμούς, τον Κώστα Στυλιάδη που έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2022.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε αρχικά ένα βίντεο με όλες τις φωτογραφίες των διαγωνιζόμενων και ακολούθησε το βίντεο με τις 20 καλύτερες του Γυμνασίου και τις 20 του Λυκείου καθώς επίσης και τις 12 που διακρίθηκαν από την κριτική επιτροπή συμπεριλαμβανομένων και των 2 νικητών αντίστοιχα.

 

Νικητές του φετινού διαγωνισμού οι οποίοι κερδίζουν δωροεπιταγές για αγορά φωτογραφικού υλικού αναδείχθηκαν οι:

·         Πέτρος Σχοινάς από το Γενικό Λύκειο Χαλκηδόνας

·         Δημήτρης Δαρίδης από το 1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς

Στην επιτροπή αξιολόγησης των φωτογραφιών που ανέλαβε το δύσκολο ρόλο να επιλέξει τις φωτογραφίες συμμετείχαν οι: Γεώργιος Κατσάγγελος, Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Στυλιανός Ντεξής, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Γεωργία Παπαδοπούλου ΕΕΠ, Εργαστήριο Νέων Μέσων τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, δρ. Αντωνία Δαρδιώτη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δρ. Χριστίνα Τσαλίκη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Δέσποινα Μιχελάκη πρώην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, παιδιά, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, με τον Γενικό Διευθυντή της να ανακοινώνει την υλοποίηση και την φετινή σχολική χρονιά, του 6ου διαγωνισμού αλλά και τη δέσμευση για πραγματοποίηση της επόμενης εκδήλωσης - βράβευσης δια ζώσης εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Η Ανατολική ΑΕ ευχαριστεί ιδιαίτερα και συγχαίρει όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, τους γονείς και εκπαιδευτικούς των σχολείων τους, καθώς και την κριτική επιτροπή που στήριξαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού.

Τα βίντεο με όλες τις φωτογραφίες και τις βραβευμένες, μπορείτε να τα δείτε εδώ  και εδώ αντίστοιχα

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Χαριστούλη Αργυρή

pasxalis1

pasxalis2

pasxalis3

Καραγιάννης Πασχάλης: Στις 20 καλύτερες φωτογραφίες Λυκείου

rizos1

Ρίζος Στέργιος: Στις 20 καλύτερες φωτογραφίες Λυκείου - Έπαινος Κριτικής Επιτροπής (Λύκειο)

rizos2

Ρίζος Στέργιος: Στις 20 καλύτερες φωτογραφίες Λυκείου

rizos3

Ρίζος Στέργιος: Στις 20 καλύτερες φωτογραφίες Λυκείου - Έπαινος Κριτικής Επιτροπής (Λύκειο)