Διάκριση στον 3ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας "Το μέλλον που θέλουμε-Βιώσιμη Διαχείριση πόρων" (2020-21)

fotografia

Με την απονομή του βραβείου και των επαίνων ολοκληρώθηκε ο 3ος διαγωνισμός φωτογραφίας: «Το μέλλον που θέλουμε ? βιώσιμη διαχείριση πόρων»

 Με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων, μελών της κριτικής επιτροπής και μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 η εκδήλωση βράβευσης του 3ου διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα: «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ», που οργάνωσε για μία ακόμη χρονιά, η Αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ

 Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 50 μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με 126 φωτογραφίες, μέσα από τις οποίες προσπάθησαν να δώσουν την δική τους εικόνα για το περιβάλλον και τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ένας ικανοποιητικός αριθμός συμμετεχόντων μαθητριών και μαθητών, αν λάβουμε υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω COVID 19, όπως τονίστηκε από το πάνελ της εκδήλωσης στο οποίο συμμετείχαν από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., ο Γενικός Διευθυντής κ. Ιάκωβος Σαρηγιάννης και ο υπεύθυνος έργων περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Τσιφτελίδης, η δρ. Αντωνία Δαρδιώτη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η Χριστίνα Τσαλίκη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Αφού συνεχάρησαν όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους, αλλά και την προσπάθεια που κατέβαλαν μέσω των φωτογραφιών τους να αποτυπώσουν τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού, σχολίασαν πολύ θετικά το ιδιαίτερα βελτιωμένο επίπεδο των φωτογραφιών.

Την εκδήλωση συντόνισε η Νατάσα Ριζοπούλου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Ενημέρωησς - Ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν σε βίντεο όλες οι φετινές φωτογραφίες των διαγωνιζόμενων, οι είκοσι φωτογραφίες που διακρίθηκαν από την κριτική επιτροπή και έγινε μικρή αναφορά στους προηγούμενους διαγωνισμούς.

Τέλος παρουσιάσθηκε η νικήτρια φωτογραφία, που χάρισε το βραβείο - μια φωτογραφική μηχανή- στην Έλλη Πελίτη , μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Θέρμης,

Η κριτική επιτροπή του φετινού διαγωνισμού η οποία αποτελείται από τους κκ Γεώργιο Κατσάγγελο, Καθηγητή Σχολής Καλών Τεχνών, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Στυλιανό Ντεξή, Αναπληρωτή Καθηγητή Σχολής Καλών Τεχνών, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Τάσο Σχίζα, Φωτογράφος, Κώστα Στυλιάδη, Πρόεδρο Παραρτήματος ΠΕΕΚΠΕ Κ. Μακεδονίας, Εκπαιδευτικό, Βιολόγο, δρ. Αντωνία Δαρδιώτη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Χριστίνα Τσαλίκη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ανέλαβε το δύσκολο ρόλο να επιλέξει τις είκοσι καλύτερες φωτογραφίες, που τιμήθηκαν με έπαινο και το πρώτο βραβείο.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό προέρχονται από τα παρακάτω σχολεία :

1ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας, 1ο Γυμνάσιο Θέρμης ,1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς 1ο Γυμνάσιο Μενεμένης, 1ο Γυμνάσιο Μίκρας, 3ο Γυμνάσιο Εχεδώρου, 6ο Γυμνάσιο Δράμας, 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, Anatolia College, Γυμνάσιο Καλοχωρίου, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης και 

1ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας,1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσ/νίκης, 2ο ΓΕΛ Θες/νίκης, 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, Αρσάκειο Λύκειο Θεσ/νίκης, ΓΕΛ Ευκαρπίας, ΓΕΛ Νιγρίτας, ΕΠΑΛ, Πολυγύρου, Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης.

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και την υπόσχεση της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, να προχωρήσει και την φετινή σχολική χρονιά, στον 4ο διαγωνισμό.

Η Ανατολική ΑΕ ευχαριστεί ιδιαίτερα και συγχαίρει όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, τους γονείς και εκπαιδευτικούς των σχολείων τους, καθώς και την κριτική επιτροπή.

Τη νικήτρια φωτογραφία και τις 20 φωτογραφίες που διακρίθηκαν, μπορείτε να τις δείτε εδώ .

Το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας εκπροσώπησαν ο Γκίκα Άντονι (Β΄ τάξη) και η Προβάτου Γεωργία (Β΄ τάξη). Οι φωτογραφίες τους 3 του Αντώνη και 1 της Γεωργίας ήταν στις 10 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού. 

Δείτε τις βραβευμένες φωτογραφίες.

DSC 0387 1-031Γκίκα Άντονι

DSC 0468-01 Γκίκα Άντονι

DSC 0875 1-01 Γκίκα Άντονι

DSC 1975 Προβάτου Γεωργία

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Χαριστούλη Αργυρή.