3ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Το Μέλλον που θέλουμε. Βιώσιμη Διαχείριση Πόρων» (2019-20)

Το σχολείο μας συμμετείχε στον 3ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ . ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ», που οργάνωσε η Ανατολική ΑΕ για τους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Κεντρική Μακεδονία.

Το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας συμμετείχε με δύο μαθητές της Β΄ τάξης.

1. Γκίκα Άντονι και

2. Προβάτου Γεωργία (Β΄ τάξη). 

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Χαριστούλη Αργυρή

 hellas-network-perivallon

 

3ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα

«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ . ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ»

 Η περιοχή απ΄ όπου θα πρέπει να προέρχεται το φωτογραφικό υλικό που θα υποβληθεί είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υποχρεωτικά θα αναφέρεται ο Δήμος, στον οποίο βρίσκεται το αντικείμενο της φωτογράφισης.
Οι φωτογραφίες, υποχρεωτικά θα συνοδεύονται με τίτλο και με αναφορά στο στόχο της Αειφόρου Ανάπτυξης με τον οποίο συνδέεται η φωτογραφία.
Για τα παραπάνω υπάρχει σχετικός πίνακας στην αίτηση.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό με την υποβολή μέχρι τριών (3) φωτογραφιών.
Τα σχετικά έγραφα (αίτηση συμμετοχής, όροι διαγωνισμού και υπεύθυνες δηλώσεις), θα βρίσκονται αναρτημένα στο site της εταιρείας.

Οι φωτογραφίες θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή σε δίσκο DVD ή σε USB STICK στη διεύθυνση 1ο χλμ Θερμης-Τριαδίου, Gold Center αρ.9, ΤΚ 57001, ΤΘ 60497.
Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή των μαθητών/τριών μέσω της ενασχόλησης τους με την τέχνη της φωτογραφίας, στην προβολή της Βιώσιμης Διαχείρισης των Πόρων και στην προώθηση εναλλακτικών τρόπων ζωής στις πόλεις, συμβάλλοντας έτσι στην αειφόρο ανάπτυξη και την παγκόσμια συνεργασία. Ο διαγωνισμός επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους νέους προκαλώντας τους να γίνουν δημιουργικοί και να καταγράψουν τον τρόπο που βλέπουν οι ίδιοι το μέλλον μέσα από τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Για τους Όρους και την αναλυτική περιγραφή του διαγωνισμού πατήστε εδώ

Αίτηση Συμμετοχής

Υπεύθυνες Δηλώσεις:

  • Συμμετοχής και αποδοχής δημοσιοποίησης των έργων του/της διαγωνιζόμενου/νης. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για ΟΛΟΥΣ.
  • Γονέα για την πιστοποίηση στοιχείων. Συμπληρώνεται σε περίπτωση που ο/η διαγωνιζόμενος/νη δεν έχει ταυτότητα.
  • Σύμφωνης γνώμης του/των προσώπων στην περίπτωση που στην υποβληθείσα φωτογραφία απεικονίζεται πρόσωπο/πρόσωπα. Αν το πρόσωπο/πρόσωπα είναι ανήλικο/α θα πρέπει η Υπεύθυνη Δήλωση να συμπληρώνεται από τον γονέα/κηδεμόνα.

Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από 16 Δεκεμβρίου έως 31 Μαΐου 2020.

ΒΡΑΒΕΙΑ
Στις καλύτερες φωτογραφίες:

  • Βραβείο κριτικής επιτροπής στην καλύτερη φωτογραφία.
  • Έπαινος στις επόμενες 10 καλύτερες φωτογραφίες Γυμνασίου.
  • Έπαινος στις επόμενες 10 καλύτερες φωτογραφίες Λυκείου.

Οι φωτογραφίες που θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και σε ειδική εκδήλωση, θα είναι οι 40 καλύτερες φωτογραφίες που θα επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή. (20 Γυμνασίου και 20 Λυκείου)
Στον/στην βραβευθέντα/βραβευθείσα από την κριτική επιτροπή με την καλύτερη φωτογραφία απονέμεται ως βραβείο 1 ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
Οι βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού θα εκτεθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για το σκοπό αυτό.