Πρόσκληση παρουσίασης στρατευσίμων στις ΣΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥ

(κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2001)

greek army

Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2022 (γεννημένοι το έτος 2001) είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2019 (από 02 Ιανουαρίου έως 01 Απριλίου) στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές.

1. Οι στρατεύσιμοι μπορούν να προσέλθουν στην πλησιέστερη προς τον τόπο κατοικίας τους Στρατολογική Υπηρεσία ή κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ανεξάρτητα με το Δήμο εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων.

2. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα)

  1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας  ή Ελληνικό Διαβατήριο
  2. Βεβαίωση Απόδοσης ΑΦΜ (εκδίδεται από την αρμόδια ΔΟΥ)
  3. Βεβαίωση ΑΜΚΑ (εκδίδεται από το δικτυακό τόπο www.amka.gr)

Η αναγραφή των παραπάνω στοιχείων (ΑΔΤ-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ) στο Δελτίο Απογραφής είναι υποχρεωτική.

3. Όσοι ζουν στο εξωτερικό μπορούν να απογραφούν στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές μέσω του δικτυακού τόπου  (www.stratologia.gr) με την υποχρέωση να προσκομίσουν, εφόσον δεν διαθέτουν κάποια από τα παραπάνω δικαιολογητικά, επίσημα ξενόγλωσσα έγγραφα απόδειξης της ταυτοπροσωπίας τους. Οι προξενικές Αρχές οφείλουν να στείλουν ταχυδρομικά τα Δελτία Απογραφής στις αρμόδιες Στρατολογικές Υπηρεσίες.

4. Όλοι οι στρατεύσιμοι, ανεξάρτητα αν μένουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, οφείλουν να γνωστοποιούν υποχρεωτικά κατά την κατάθεση του Δελτίου Απογραφής, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail), προκειμένου να είναι δυνατή η άμεση ενημέρωσή τους αναφορικά με τις στρατολογικές τους υποχρεώσεις, ώστε να αποφευχθούν πιθανές συνέπειες από τη μη ενημέρωση (πρόσθετη στρατιωτική υπηρεσία, αδυναμία εύρεσης από τις Αστυνομικές Αρχές κλπ).

5. Όσοι έχουν προβλήματα υγείας, για τα οποία πιθανολογείται ακαταλληλότητα για στράτευση υποβάλλουν ιατρικές γνωματεύσεις ή βεβαιώσεις με τις οποίες θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση.  

6. Οι στρατεύσιμοι μπορούν να εκτυπώνουν από τη Δικτυακή Πύλη των Στρατολογικών Υπηρεσιών (www.stratologia.gr) Αποδεικτικό Κατάθεσης ΔΑ πληκτρολογώντας το Στρατιωτικό Αριθμό τους ή τον Αριθμό του Δελτίου της Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.

7. Όσοι δεν τηρούν τις παραπάνω υποχρεώσεις αντιμετωπίζουν τις παρακάτω κυρώσεις:

α) Πρόσθετη Στρατιωτική Υποχρέωση ενός (1) μήνα, σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής του Δελτίου Απογραφής

β) Πρόσθετη Στρατιωτική Υποχρέωση δυο (2) μηνών, σε περίπτωση μη υποβολής του Δελτίου Απογραφής

γ) Πρόσθετη Στρατιωτική Υποχρέωση τριών (3) μηνών, σε περίπτωση μη αναγραφής στο  Δελτίο Απογραφής ανακριβών στοιχείων ή κατάθεσης ανακριβών δικαιολογητικών.

8. Οι μη εγγεγραμμένοι σε μητρώο αρρένων, οι οποίοι υποχρεούνται να απογραφούν (αδήλωτοι), προκειμένου να θεωρηθούν ότι έχουν καταθέσει εμπρόθεσμα Δελτίο Απογραφής οφείλουν μέχρι την προκαθορισμένη προθεσμία (από 02 Ιανουαρίου έως 01 Απριλίου) να υποβάλουν στις Στρατολογικές Υπηρεσίες ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας, από την οποία να προκύπτει ότι υπέβαλαν δικαιολογητικά για την εγγραφή τους σε μητρώα αρρένων. Οι παραπάνω έχουν υποχρέωση να απογραφούν εντός ενός μήνα από την έκδοση της απόφασης εγγραφής τους στο μητρώο αρρένων.